Ford Craiova ar putea opri din nou producția din cauza lipsei semiconductorilor

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!

O serie de uzine ale Ford din Germania, Spania și Turcia vor opri producția timp de câteva săptămâni. Și la Craiova ar putea fi oprită asamblarea modelelor EcoSport și Puma din cauza crizei semiconductorilor.
Industria auto trece prin momente grele la nivel mondial. Această criză nu ocolește România. Ca un exemplu, cu toate că modelul Ford Puma, produs exclusiv în România, este foarte bine primit pe piețele din Europa și că șefii grupului american au decis să prioritizeze uzinele de la Koln – unde este produs modelul Fiesta, și Craiova – facilitatea de asamblare a modelelor Puma și EcoSport, tocmai grație vânzărilor importante ale acestor modele, criza de semiconductori afectează grav producția.
În acest context, oficialii Ford au declarat recent că problema aprovizionării cu semiconductori, care afectează o mare parte din industria auto globală, va duce la funcționarea în doar două schimburi în loc de trei a secției de producție a vehiculelor de la Ford Craiova în perioada 26 aprilie- 21 mai 2021.
Potrivit Ford Craiova, se estimează în acest moment șase zile fără producție de vehicule, în data de 29 aprilie, respectiv în perioada 10 – 14 mai, precum și 10 zile fără producție de motoare, în perioada 26 aprilie – 14 mai. În perioada zilelor fără producție angajații de la Ford Craiova afectați de această situație vor fi plătiți în conformitate cu acordurile companiei cu sindicatele locale și cu prevederile legale în vigoare.
Articol Cornel Șomîcu