Finanțare pentru cazurile critice din spitalele de urgenţă

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!
PUBLICITATE EMI TV

Ministerul Sănătăţii a suplimentat bugetul acţiunilor prioritare – program prin care se finanţează cazurile critice din spitalele de urgenţă – cu 150 de milioane de lei, pentru ultimul trimestru al anului.

„Asigurarea finanţării în cadrul acţiunilor prioritare derulate de Ministerul Sănătăţii, în zonele critice ale spitalelor de urgenţă, cum sunt ATI, Traumă, Arşi Gravi, AVC şi infarct miocardic acut reprezintă o prioritate, în condiţiile în care întârzie avizarea de către CNAS a finanţării suplimentare pentru spitalele publice. Este esenţială găsirea cât mai rapidă a unei soluţii care să asigure funcţionarea corespunzătoare a spitalelor, decontarea medicamentelor compensate şi gratuite către farmacii şi funcţionarea programelor de sănătate care sunt gestionate de CNAS”, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, potrivit unui comunicat remis luni.

În acest an, ministrul a crescut finanţarea pentru acţiunile prioritare la 400 de milioane de lei, reprezentând circa 60% faţă de anul 2021, se susţine în comunicat.

Programul este dedicat pacienţilor critici internaţi la anestezie terapie intensivă, neonatologie, traumă, arşi, precum şi pacienţilor cu accident vascular cerebral şi infarct miocardic acut.

INMELCON PROD S.A ANGAJEAZĂ !!!SALARII ÎNTRE 800 ȘI 1200 EURO / LUNĂ