Elevii de clasa a XII-a așteaptă vineri rezultatele de la simulare

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!
Elevii de clasa a XII-a așteaptă vineri rezultatele de la simulare
Elevii de clasa a XII-a așteaptă vineri rezultatele de la simulare

Rezultatele de la simularea Bacalaureatului vor fi comunicate vineri „anonimizat”, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor, potrivit calendarului anunţat de Ministerul Educaţiei.

Rezultatele obţinute la simulare vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare în perspectiva examenelor din vara acestui an.

De asemenea, rezultatele obţinute la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog. Totuşi, în situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesaţi.

Simularea examenului naţional de Bacalaureat a fost organizată în peste 1.320 de unităţi de învăţământ.

Obiectivele simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real, optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor liceale.