Document: Noile măsuri fiscale au fost făcute publice

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!
PUBLICITATE EMI TV

Document: Noile măsuri fiscale au fost făcute publice

Document: Noile măsuri fiscale au fost făcute publice
Document: Noile măsuri fiscale au fost făcute publice

Proiectul de lege privind noile măsuri fiscale, pentru care Guvernul ar urma să îşi asume răspunderea în Parlament, a fost făcut public marţi dimineaţă.

Ce prevede noul proiect și cine va avea de suferit:

Astfel, pentru microîntreprinderi rămân cotele de impozitare de 1% și 3%, dar se elimină, față de proiectele apărute anterior în presă, prevederea că dacă o microîntreprindere realizează venituri mai mari de 60.000 euro și o rată a rentabilității de peste 30%, ar trebui să treacă la impozit pe profit.

– impozit de 1% pentru micro cu afaceri până la 300.000 lei (60.000 euro)

– impozit 3% pentru micro cu afaceri între 300.000 lei (60.000 euro) și 2,5 milioane lei (500.000 euro).

Pentru cei care realizează venituri activităţi de creare de programe pentru calculator sau din construcţii vor fi restrânse facilităţile fiscale. Proiectul conţine şi măsuri pentru reducerea cheltuielilor instituţiilor şi autorităţilor publice. printre acestea se numără diminuarea cu cel puţin 25% a funcţiilor de demnitate publică de secretar de stat, consilier de stat/subsecretar de stat/vicepreşedinte şi a funcţiilor de demnitate publică asimilate acestora, desfiinţarea posturilor vacante, desfiinţarea funcţiei de şef birou şi diminuarea ponderii funcţiilor publice de conducere în totalul funcţiilor la nivel ordonator principal de credite de la 12% la 8%.

 

 

INMELCON PROD S.A ANGAJEAZĂ !!!SALARII ÎNTRE 800 ȘI 1200 EURO / LUNĂ