Document: Indiferența administrației lasă municipiul Târgu Jiu tot fără PUG

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!
PUBLICITATE EMI TV

Document: Indiferența administrației lasă municipiul Târgu Jiu tot fără PUG

 

Document: Indiferența administrației lasă municipiul Târgu Jiu tot fără PUG
Document: Indiferența administrației lasă municipiul Târgu Jiu tot fără PUG

 

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, promitea în urmă cu aproximativ 6 ani, că municipiul reședință de județ va avea un Plan Urbanistic General, doar că nu a făcut nici un efort în acest sens. Iată că astăzi, Târgu Jiul tot nu are PUG, deși UAT-ul ar fi avut mai multe posibilități să îl execute.

Ministerul Dezvoltării a inițiat ghiduri de finanțarea documentațiilor de urbanism și amenajarea teritoriului prin două programe:

  • unul, multianual, de la bugetul statului, în baza HG nr. 525 din 27 iunie 1996 republicată, prin care, fiecare UAT poate accesa resurse de finanțare pentru continuarea documentațiilor de urbanism și amenajarea teritoriului;

 

  • altul,  în cadrul Componentei C10 din PNRR, fondul local prin care, fiecărei UAT din România i s-a alocat o sumă pentru „Asigurarea cadrului pentru reformarea și digitalizarea instrumentelor de planificare teritorială și urbană”  – cu condiția să depună o cerere de finanțare. Prin acest program, se puteau finanța și realizarea hărților în format fizic și digital dar și preluarea acestora în coordonate GIS – la care se pot adăuga toate straturile aferente precum: rețele de utilități publice din subteran (apă, canal, gaze, telecomunicații etc), rețele de utilități publice aeriene (telegraf, electricitate, troleibuz etc) dar și drumurile, subsolurile clădirilor, clădirile etc. precum și curbele de nivel, lucrările de artă, apele și tot ceea ce înseamnă amenajare pe teritoriu. – suma alocată pentru municipiile reședință de județ a fost de cca 640.000 Euro – cu finanțare integrală din PNRR, prin Ministerul Dezvoltării.

 

Primarul municipiul Tg Jiu nu a accesat niciuna din aceste soluții.

Potrivit unui document cu antetul Ministerului Dezvoltării, ”în cadrul Componentei 10- Fondul Local din Planul Național de Redresare și Reziliență, Investiția 14 – Elaborare/ Actualizare în format GIS a documentațiilor de amenajare a teritoriului și de planificare urbană, nu au fost depuse și nici contractate cereri de finanțare al căror beneficiar este Unitatea Administrativ Teritorială Târgu Jiu”.

Reporterii EmiTv au încercat să obțină un punct de vedere de la primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, însă acesta nu a putut fi contactat.

EMINEWS:

Rata anuală a inflaţiei a scăzut în luna septembrie la 8,8%

INMELCON PROD S.A ANGAJEAZĂ !!!SALARII ÎNTRE 800 ȘI 1200 EURO / LUNĂ