Doar măști sanitare pentru elevi și studenți

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!

 

Auroritățile au anunțat schimbări sanitare fundamentale pentru noul an școlar.  La cursuri purtarea măştii va fi obligatorie şi nu sunt permise decât variantele sanitare, nu cele textile sau din alte materiale. Ministrul Educaţiei ar putea renunța la ideea ca la cursuri în clase să participe doar elevii vaccinaţi atunci când incidenţa trece de 6 la mie.

Şcolile încep cu elevi în clase şi toţi trebuie să poate măști de protecţie în interior. Mai puţin la orele de sport, atunci când incidenţa cazurilor covid este sub 2 la mie. Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii: ”Măştile trebuie să fie măşti de uz medical, deci nu se mai permite utilizarea măştilor textile. Avem în vedere această modificare şi aceste menţineri a mijloacelor de protecţie deoarece cifrele privind incidenţa infecţiei şi severitatea infecției cu COVID-19 la copii sunt îngrijorătoare.”

Marea problemă este cum vor continua cursurile în situaţia în care va fi depăşită incidența de 6 la mie într-o localitate. După o întâlnire cu reprezentanții elevilor, ministrul Sorin Cîmpeanu pare să renunțe la ideea ca elevii vaccinați să rămână fizic la ore, ceilalţi, online. Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei: ”Până la 6 la mie prezență integrală cu respectarea tuturor regulilor și peste 6 la mie online integral. Va trebui să vedem peste 6 la mie ce facem cu creşele şi cu grădiniţele.”

Florin Cîţu, prim-ministrul Guvernului României: ”Și după 6 la mie pe mine mă interesează să găsim soluții ca școala sa continue cu prezență fizică acolo unde se poate. Până acum știm clar că, până la 6 la mie, școala rămâne cu prezență fizică. După 6 la mie, în funcție de situație și unde ne aflăm, vom vedea care sunt deciziile atunci.Importantă este vaccinarea. Părinţii vor fi informaţi cât mai repede şi se fac planuri pentru ca în fiecare școală să ajungă echipe mobile. Şi chiar să se organizeze centre de vaccinare pentru elevi și familii acolo unde este posibil.”