Cum se vopsesc ouăle de Paște natural cu coji de ceapă și sfeclă

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!

Cum se vopsesc ouăle de Paște natural cu coji de ceapă și sfeclă

Cum se vopsesc ouăle de Paște natural cu coji de ceapă și sfeclă
Cum se vopsesc ouăle de Paște natural cu coji de ceapă și sfeclă

Toți românii au obiceiul să vopsească ouă de Paște. În ultimii ani, tot mai mulți sunt interesați să apeleze la metode cât mai naturale de a le vopsi.

O rețetă îți arată, pas cu pas, tot ce trebuie să știi ca să vopsești ouăle de Paște cât mai natural, fie în coji de sfeclă, fie în ceapă.

Mai întâi, ouăle trebuie spălate foarte bine, cu puțin detergent de vase. Trebuie clătite bine în apă cu oțet, iar apoi în apă rece.

Apoi așezăm într-o oală cojile de ceapă și sfecla roșie tăiată felii. Adăugăm și ouăle deasupra, iar apoi completăm cu apa rece.

Se adaugă și 30 ml de oțet, iar oțetul se scoate și va înviora culoarea din cojile de ceapă.

Se adaugă o linguriță de sare. Apoi se pune totul la fiert pentru 10 minute, până când apa dă în clocot.

Ouăle se scot din oală și se ung cu grijă pe toată suprafața.

 

PUBLICITATE EMI TV