Constructorul locurilor de joacă pentru copii, din Craiova, executat silit

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!
PUBLICITATE EMI TV

Primăria Craiova îi execută silit pe cei ce au construit locurile de joacă pentru copii. Este vorba de suma de 13.866.328 de lei. Banii trebuie să fie returnaţi de King Industrial Enterprises SRL care a pierdut procesul cu administraţia locală craioveană. SRL-ul nu a făcut-o de bunăvoie şi administraţia craioveană a apelat la un executor.

„Respinge excepţia de nelegalitate vizând cerinţa caietului de sarcini privind grosimea de 19 mm a materialului de polietilenă de înaltă densitate din componenţa toboganelor. Respinge excepţia inadmisibilităţii cererii. Respinge excepţia lipsei calităţii procesual active a reclamantului. Respinge excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune. Admite în parte cererea formulată de reclamantul Municipiul Craiova prin Primar împotriva pârâtei SC King Industrial Enterprises SRL. Dispune obligarea pârâtei la plata către reclamant a sumei de 13.866.328,6971 lei reprezentând prejudiciul creat celui din urmă, efect al antrenării răspunderii civile contractuale a pârâtei, având ca temei contractele de achiziţie publică nr.187497/11.12.2013, nr. 43540/20.03.2014 şi nr.116765/13.08.2014. Respinge în rest cererea reclamantei. Dispune obligarea pârâtei la plata către reclamant a sumei de 18.599 lei reprezentând cheltuieli de judecată”.

Reamintim, în perioada anilor 2014-2015, peste 20 de locuri de joacă au fost echipate cu mobilier specific de un SRL, King Industrial Enterprises. Furnizarea şi montarea echipamentelor destinate locurilor de joacă din oraş a costat la acel moment primăria 8,2 milioane de euro. Până la sfârşitul anului 2014, municipiul cumpărase deja echipamente de 3 milioane de euro. Contractul a fost întrerupt brusc, iar între cele două părţi a izbucnit un război judiciar. O comisie din cadrul primăriei a verificat echipamentele instalate la locaţiile din Valea Roşie, Lăpuş, Parcul Puşkin şi Esplanada Craioviţa Nouă. Aceasta a constatat că toboganele prezintă spărturi, nefiind conforme. Mai mult decât atât, materialul din care erau realizate (polietilenă de înaltă densitate) ar avea o grosime de doar 3-4 milimetri, faţă de 19 milimetri, cât ar fi prevăzut caietul de sarcini. Totodată, aparatele pentru fitness au ruginit şi s-au rupt din cauză că nu erau din inox, ci din tablă roluită, sudată longitudinal şi vopsită. Atunci primăria a decis să dea în judecată firma King Industrial şi a cerut înapoi toţi banii plătiţi până la acea dată, dar şi daune morale de 1 milion de lei.

INMELCON PROD S.A ANGAJEAZĂ !!!SALARII ÎNTRE 800 ȘI 1200 EURO / LUNĂ