Consiliul Naţional Tripartit se va reuni la începutul lui decembrie pe tema salariului minim pe economie

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!
PUBLICITATE EMI TV

Consiliul Naţional Tripartit se va reuni la începutul lunii decembrie pentru discuţii pe tema salariului minim pe economie pentru anul 2024, a declarat preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

„Va fi o nouă întâlnire la începutul lui decembrie pe salariul minim pentru anul 2024 pentru că va avea impact şi asupra bugetului de stat şi va avea impact şi asupra nivelului de trai al lucrătorilor din România. Astăzi nu s-a discutat despre salariul minim, am ridicat problema că trebuie stabilit ce se întâmplă în 2024 cu salariul minim garantat în plată. Patronatele au venit cu propunerea să se aplice la 1 iulie sau de la 1 octombrie acest lucru, partea sindicală, evident, a susţinut că ar trebui aplicată de la 1 ianuarie 2024, întrucât nivelul de trai este în scădere continuă”, a spus Hossu după şedinţa Consiliului Naţional Tripartit desfăşurată marţi la Palatul Victoria.

El a precizat că la acest moment nu există o propunere a sindicatelor legată de nivelul salariului minim.

” Nu există o propunere efectivă. Noi am spus că în principiul respectării Directivei legate de salariul minim european ar trebui ca salariul minim să ajungă undeva pe la 3.750 lei, ca să respecte proporţia pe care Directiva o prevede în structura respectivă. Tot legat de salariul minim este problema pe care domnul prim-ministru a ridicat-o, că se vor începe discuţiile să scadă fiscalitatea pe salarii, în principal pe salariu minim, dar şi pe salarii la modul general. Rămâne să vedem ce se întâmplă „, a declarat Hossu.

INMELCON PROD S.A ANGAJEAZĂ !!!SALARII ÎNTRE 800 ȘI 1200 EURO / LUNĂ