Conferință importantă dedicată istoriei la Muzeul Olteniei din Craiova

Totodată, vor avea loc și alte importante evenimente culturale în debutul conferinței, precum vernisajul expoziției temporare „Din secretele pieselor de patrimoniu”, realizată de către Laboratorul de Restaurare-Conservare al Muzeului Olteniei, dar și mai multe lansări de carte.
În ceea ce priveşte conţinutul conferinţei, aceasta le va oferi participanţilor posibilitatea să afle ultimele rezultate ale cercetărilor arheologice realizate pe cele mai importante şantiere din țară, dar și cele mai noi descoperiri din domeniile istorie și numismatică. Sunt prezenţi la lucrări academicieni, cadre universitare, cercetători, arheologi şi istorici de la Universitatea din Bucureşti, Universitatea din Craiova, Universitatea „Valahia” din Târgoviște, Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan“ din Bucureşti, Institutul de Cercetări Socio-Umane „C.S. Nicolăescu-Plopșor” din Craiova, Muzeul Naţional de Istorie a României, Muzeul Municipiului București, Muzeul Național al Banatului din Timișoara, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Muzeul Țării Crișurilor din Oradea, Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva, Muzeul Regiunii Porților de Fier, din Drobeta Turnu Severin, Muzeul Județean Argeș, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova, Muzeul Județean Buzău, Muzeul Judeţean Gorj „Alexandru Ştefulescu”, Muzeul Județean „Teohari Antonescu” din Giurgiu, Muzeul Dunării de Jos, din Călărași, și de la Muzeul Olteniei Craiova.
Printre invitaţii de marcă ai acestei întruniri științifice se numără domnul Constantin C. Petolescu, membru al Academiei Române și eminent cercetător al Antichității romane.
