Condamnat la închisoare pentru omor

Un bărbat de 40 de ani, din Craiova, a fost condamnat definitiv la 18 ani de închisoare pentru omor. Din rechizitoriu reiese că bărbatul, în dimineața zilei de 22 decembrie, a ucis în bătaie o persoană fără adăpost, victima fiind lovită cu bestialitate mai bine de 40 de minute cu pumnii și picioarele.

„În jurul orelor 04:15, în timp ce erau în jurul focului, pe fondul consumului de alcool, între inculpat și P.M. au apărut unele neînțelegeri care au degenerat în injurii reciproce, inculpatul începând să lovească cu pumnul pe victimă, doborând-o la sol. În continuare, într-un interval temporal de aproximativ 40 de minute, inculpatul a continuat să îl lovească cu pumnii și picioarele pe P.M., cu pauze scurte între momentele exercitării agresiunii, victima neschițând gesturi de apărare, aspecte care rezultă din imaginile captate de camera de supraveghere”, se arată în hotărârea Tribunaluli Dolj.

După ce l-a snopit în bătaie, agresorul și-a spălat victima pe față si a lăsat-o să agonizeze pe o canapea, în casă.

„Atunci când s-a trezit, înainte de ora 06.00, a observat că victima era tot în stare de inconștiență și emitea zgomote anormale, moment în care s-a panicat, realizând că aceasta este într-o stare medicală gravă.

Cu toate acestea, inculpatul nu a încercat să solicite ajutor medical, ci s-a dezbrăcat de hainele cu care era îmbrăcat, pătate de sânge, pe pantaloni și pe piept, și le-a aruncat la gunoi”, se

Curtea de Apel Craiova l-a condamnat pe agresor la 18 ani de închisoare, hotărârea fiind definitivă.