Coaliția a convenit calendarul alegerilor din 2024

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!
PUBLICITATE EMI TV

Coaliția a convenit calendarul alegerilor din 2024

Coaliția a convenit calendarul alegerilor din 2024
Coaliția a convenit calendarul alegerilor din 2024

Liderii PSD și PNL ar fi stabilit un calendar complet al celor patru tipuri de alegeri din 2024, au declarat pentru HotNews.ro surse politice. Cel mai probabil, europarlamentarele ar urma să fie comasate cu alegerile locale și să aibă loc în 9 iunie, iar în noiembrie alegerile parlamentare ar putea fi organizate împreună cu primul tur al alegerilor prezidențiale.

În spatele ușilor închise, social-democrații și liberalii continuă discuțiile despre o alianță politică și un protocol de colaborare între cele două partide.

Conform surselor citate, PSD și PNL nu vor participa pe liste comune la alegerile locale sau parlamentare, ci fiecare formațiune va avea candidați, în marea majoritate a cazurilor, pe funcțiile pe care le deține deja, restul unde USR sau PMP au funcții publice urmând să fie împărțite și să candideze fie PSD, fie PNL în funcție de negocierile punctuale.

De asemenea candidatul la prezidențiale ar putea fi stabilit după alegerile din 9 iunie printr-un protocol care ar preciza ca și premierul să fie dat de partidul care nu va deține candidatura pentru funcția de Președinte al României.

Astfel, PSD și PNL discută zilele acestea în cerc restrâns despre împărțirea candidaturilor la nivel local pe primării și Consilii Județene.

 

INMELCON PROD S.A ANGAJEAZĂ !!!SALARII ÎNTRE 950 ȘI 1500 EURO / LUNĂ