Cine s-a ocupat de parastasul de 7 ani al Ilenei Ciuculete?

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!

Cine s-a ocupat de parastasul de 7 ani al Ilenei Ciuculete?

Cine s-a ocupat de parastasul de 7 ani al Ilenei Ciuculete?
Cine s-a ocupat de parastasul de 7 ani al Ilenei Ciuculete?

Ileana Ciuculete s-a stins din viață pe 14 martie 2017 din cauza unei ciroze care a evoluat rapid pe fondul hepatitei C. La 7 ani de la decesul artistei, au fost organizate două parastase, unul la București, unul la Craiova.

Ileana Ciuculete a fost pomenită de familie înainte de a se intra în Postul Paștelui. Deși fiii artistei s-au ocupat de parastasul din București, mama acesteia, care a împlinit 94 de ani, a dorit să facă și ea un parastas la Craiova în memoria fiicei.

”Băieții au făcut parastas și la București, dar și la Craiova. Au făcut și ei, am făcut și eu. A fost dorința lor să nu facem nicio poză, a familiei. Dar am făcut de mâncare pentru pomană. Am făcut ciorbică de perișoare, am făcut sarmale, prăjituri. Ei eu venit de la Craiova cu coliva făcută, dar am făcut și eu. Am fost și eu cu coliva mea. Au avut vreo 12 pachete consistente cu prosoape în ele. Am făcut cu o săptămână înainte de intrarea în post. Și așa am hotărât noi, pentru că venea postul, iar lor tot de post le-am dat de pomană, că se nimerea în postul Paștelui. E greu să faci pomană de post și să împarți. Așa am împărțit de dulce, cum se spune, și la o săptămână a fost și ziua morților și le-am mai făcut și atunci colivă și am împărțit”, a declarat Doina Belu, nașa de cununie a Ilenei Ciuculete.

leana Ciuculete ar fi împlinit 72 de ani anul acesta, pe 20 septembrie 2024. Celebra cântăreață de muzică populară a decedat în 2017 din cauza unei boli grave, lăsând în urma ei multă durere. Mugurel Sfetcu, fiul ei cel mare, nu se poate obișnui cu ideea că mama lui a plecat dintre noi. Bărbatul a făcut acum ceva timp dezvăluiri emoționante despre femeia care i-a dat viață.

„Am multe amintiri neprețuite cu mama. Dar cea mai de preț este de când eram la școala generală. Stăteam la București, acolo am făcut clasele generale. M-am îmbolnăvit, nu mai știu ce aveam, eram ori răcit, ori făcusem ceva insolație. Și am fost la un concurs de atletism și mi-a fost foarte rău după. Când am ajuns acasă, m-a văzut și, așa cum face doar o mamă, m-a îngrijit. A stat numai lângă mine, m-a îngrijit și m-am făcut bine. Ea era o mamă tare grijulie.’, a spus fiul Ilenei Ciuculete