Certificatul verde se prelungește până la finalul anului

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!

 

 

Valabilitatea certificatelor de vaccinare se prelungește în plan intern până la finalul anului 2022, a anunțat,  secretarul de Stat Andrei Baciu, în cadrul unei conferințe de presă. Regulamentul anterior prevedea o valabilitate a documentului până pe 30 iunie 2022.

Guvernul a adoptat  măsura potrivit căreia certificatul de vaccinare COVID-19 este valabil la intrarea în țară doar cu doza booster, dacă au trecut mai mult de nouă luni de la schema de vaccinare cu două doze. Certificatul este valabil și cu un test PCR negativ sau cu dovada trecerii prin boală.

Același act normativ adoptat de Executiv prelungeşte, totodată, valabilitatea certificatelor digitale europene COVID-19, în plan intern, până la 31 decembrie 2022.

Secretarul deSstat în MS a explicat că „pentru a putea avea timp necesar pentru a vedea și adapta măsurile la situația epidemiologică s-a decis prelungirea până la 31 decembrie 2022 pentru certificatele pe care le avem în România”.

De asemenea, a fost prelungit și termenul de completare a formularului PLF de la 24 de ore înainte de intrarea în țară, la 72 de ore.