Ceremonii militare, de Ziua Pompierilor, în toată țara

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!

Ceremonii militare şi religioase, depuneri de coroane şi jerbe de flori vor fi organizate miercuri, în toată ţara, la monumentele ridicate în cinstea eroilor pompieri.

De Ziua Pompierilor din România, vor avea loc, la nivel naţional, exerciţii şi aplicaţii demonstrative, vor fi organizate puncte mobile de informare preventivă, expoziţii cu tehnica de intervenţie utilizată în misiunile specifice, precum şi alte activităţi deschise publicului larg, informează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

De ziua armei, subunităţile de pompieri din întreaga ţară îşi vor deschide porţile pentru toţi cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei de salvator, să cunoască misiunile şi activităţile acestei arme.

La Bucureşti, premierul Marcel Ciolacu va participa la deschiderea noii unităţi de pompieri ISU Perşani din Sectorul 4.

Tot în Capitală, vor fi depuse coroane şi jerbe de flori în onoarea ostaşilor pompieri căzuţi la datorie la Monumentul „Eroilor Pompieri” din Calea 13 Septembrie.

Pe 13 septembrie, se împlinesc 175 de ani de când, pe Dealul Spirii, Compania de Pompieri din Bucureşti, condusă de căpitanul Pavel Zăgănescu, ducea o luptă aprigă împotriva numeroasei oştiri otomane venită să înfrângă mişcarea revoluţionară de la 1848.