Cei mai buni din Europa și la Fizică

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!
PUBLICITATE EMI TV

 

România a scris istorie și la Olimpiada Internațională de Fizică desfășurată la Tokyo, în Japonia, în perioada 10-17 iulie 2023, cu participarea a 398 de elevi din 84 de tări. România a ocupat locul 1 între țările din Europa și locul 3 în lume, după China și Coreea, aflate pe locul 1, și SUA, care ocupă poziția a doua.

‘După Matematică, România scrie istorie şi la Olimpiada Internaţională de Fizică desfăşurată la Tokyo, în Japonia, în perioada 10 – 17 iulie, cu participarea a 398 de elevi din 84 de ţări – locul I între ţările din Europa şi locul III în lume, după China şi Coreea, aflate pe locul I, şi Statele Unite ale Americii, care ocupă poziţia a II-a’, a anunţat Ministerul Educației, pe Facebook.

Lotul României a fost coordonat de prof. dr. Delia Davidescu de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti şi conf. univ. dr. Popescu Sebastian-Dumitru de la Universitatea ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Iaşi.

Din lot au făcut parte: – Alexandru Momoiu, Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti, clasa a XI-a, medalie de aur, poziţia a VII-a în clasamentul general; – Vlad Ştefan Oros, Liceul Teoretic ‘Grigore Moisil’ Timişoara, clasa a XII-a, medalie de aur; – Darius Andrei Dragomir, Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti, clasa a XI-a, medalie de aur; – Ioan Alexandru Mirică, Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti, clasa a XI-a, medalie de argint;

Rareş Felix Tudose, Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti, clasa a X-a, medalie de argint. Profesori observatori au fost Victor Păunescu – Liceul Tehnologic ‘Mircea Vulcănescu’ Bucureşti şi Sandu Mirel Golcea – Colegiul Naţional ‘C. D. Loga’, Timişoara.

Lotul României a ocupat locul I între ţările din Europa şi locul IV în clasamentul pe naţiuni la Olimpiada Internaţională de Matematică din Chiba, Japonia, după ce elevii din ţara noastră au obţinut şase medalii.

 

 

INMELCON PROD S.A ANGAJEAZĂ !!!SALARII ÎNTRE 800 ȘI 1200 EURO / LUNĂ