Caz cutremurător în Gorj! Nou-născut ucis cu cruzime și îngropat în spatele casei

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!

Caz cutremurător la Licurici, județul Gorj! Rămășițele unui nou-născut au fost găsite ieri după amiază în spatele casei unei localnice din Licurici. Oasele au fost găsite de către polițiștii IPJ Gorj coordonați de un procuror criminalist de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

O vecin a fost cea care a anunțat autoritățile la mai bine de doi ani de la producerea teribilei fapte. Potrivit publicației Gorjeanul, septuagenara ar fi văzut când trupul neînsuflețit al copilului a fost îngropat pe terenul familiei vecine, dar nu a reclamat fapta până acum, fiindu-i milă de vecinii săi, o familie săracă cu mulți copii.

Vecina ar fi povestit că nou-născutul este al fiicei familiei din Licurici care mai are un copil minor acasă. Nașterea ar fi avut loc într-o locuință închiriată din Târgu-Jiu, iar copilul viu ar fi fost băgat într-o pungă și lăsat să moară, fiind scos inițial pe balconul locuinței, apoi introdus în congelator. După o jumătate de an, corpul bebelușului ar fi fost readus la Licurici și îngropat la 20 de metri de locuință familiei Lăudat, pe terenul aflat în spatele casei vecinei. Prinse în fapt, cele două i-ar fi recunoscut femeii ce au făcut și i-ar fi spus să țină secret asta deoarece ar ajunge amândouă la pușcărie.

Cristina Ciobanu, prim-procuror al PTG a confirmat, pentru Gorjeanul, că acest dosar se află la unitatea de parchet pe care o conduce, în cercetarea unui procuror criminalist. ,,Avem înregistrat un dosar penal la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj în care se efectuează cercetări cu privire la posibilitatea săvârșirii unei infracțiuni de omor asupra unui membru al familiei. Dosarul este în anchetă la un procuror criminalist care va face toate demersurile legale în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor care au dus la comiterea faptei și tragerea la răspundere a celor vinovați”, a declarat prim-procurorul PTG, Cristina Ciobanu.