Cât ne costă un parlamentar de Gorj?

Județul nostru are în această legislatură 7 parlamentari, 2 senatori și 5 deputați. Un singur parlamentar costă peste 500 de milioane de lei vechi lunar, fără să avem elementele să ne pronunțăm cât de eficiente sunt asemenea cheltuieli. Sondajele de opinie sunt extrem de necruțătoare cu această instituție a statului român.
Deși sunt cei mai săraci din Europa după bulgari, românii își permit să plătească foarte bine pentru aleșii din Parlament. Media cheltuielilor lunare pe cap de parlamentar se duce lejer la peste o jumătate de miliar de lei vechi lunar, o sumă impresionantă pentru omul de rând.
Parlamentarii de Gorj chiar au venituri peste medie deoarece unii dețin și funcții la nivelul Parlamentului. Un ales simplu la nivelul Legislativului primește lunar peste 100 de milioane de lei vechi net doar ca indemnizație. La această sumă se adaugă 4400 lei lunar pentru chirie în București și 260 lei/zi de lucru diurnă. Se adaugă cheltuieli cu drumurile în circumscripție și Tg-Jiu-București. Se adaugă 25 000 de lei lunar  pentru cabinetul parlamentar din care se plătesc absolut toate cheltuielile cabinetului: personal, chirii, contracte de colaborare, consumabile.
Există și favoriti ai sorții care primesc mult mai mult. Bunăoară, un președinte de Cameră are o indemnizație brută de 23.920 lei, iar vicepreședinții câte 22. 256 lei, potrivit site-ului Camerei Deputaților. Secretarii și chestorii au o indemnizație brută de 21.840 de lei, liderii de grup 20.800, șefii de comisi permanente 20.176, vicepreședinții de comisii 19.552 iar secretarii de comisii 19136, de data aceasta pe brut.