Bacalaureatul rămâne în forma cunoscută

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!

Evaluarea Națională și Bacalaureatul nu se modifică anul acesta a declarat  Ligia Deca, ministra Educației, într-o conferință de presă.

Aceasta a menționat că examenele naționale „rămân în forma cunoscută”.Ministrul Educației  a spus că la simulările de Evaluare Națională și de Bacalaureat a fost pentru prima dată când au fost evaluate digital aproape 1.600.000 de lucrări, provenite de la peste 300.000 de elevi.

Precizarea  Ligiei Deca vine după ce Asociația Elevilor din Constanța a cerut desființarea examenului de Bacalaureat în forma actuală.

„Examenul de Bacalaureat este inutil, având în vedere că multe facultăți au examen de admitere, iar cunoștințele de bază ale elevului au fost deja testate înainte de admiterea la liceu. În plus, nu testează adecvat competențele reale ale elevilor, iar aceștia rămân cu o înțelegere superficială a conceptelor importante.

Solicităm crearea unei comisii de experți care să regândească parcursul liceal, astfel încât cunoștințele elevilor să fie cu adevărat testate, nu capacitatea de a memora!”, afirmă organizația.