Autoutilitară în flăcări, la Râmnicu Vâlcea. Două persoane au fost rănite.

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!

O dubiţă a explodat, în această dimineaţă, pe strada Mihai Eminescu din Râmnicu Vâlcea, două persoane fiind transportate la spital cu ambulanţe SAJ. Una dintre ele a suferit arsuri, iar o alta a fost rănită de suflul exploziei. O a treia persoană a suferit un atac de panică.

Potrivit ISU Vâlcea, autoutilitara a luat foc, iar incendiul a fost urmat de explozie. Din informațiile preliminare, suflul exploziei a afectat mai multe apartamente ale unui bloc din vecinătate (geamuri sparte), dar și cinci maşini care se aflau în parcare. Pentru gestionarea situației au intervenit 2 autospeciale stingere, 1 descarcerare, 1 echipaj CBRN, 1 ambulanță SMURD și 2 ambulanțe SAJ. ISU Vâlcea a aprecizat că în dubiţă se afla un tub de oxigen şi unul de acetilenă, dar nu se ştie deocamdată cum s-a produs explozia.
„Astăzi, în jurul orelor 10:30, un bărbat a apelat la 112 precizând faptul că, în spatele unui bloc din Râmnicu Vâlcea arde o dubiță. Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Râmnicu Vâlcea s-au deplasat la fața locului constatând din primele verificări că, o dubiță încărcată cu butelii de oxigen ar fi explodat, accidental. La fața locului s-a deplasat și un echipaj de pompieri in cadrul ISU Valcea, jandarmi din cadrul IJJ Vâlcea și echipaje ale ambulanței, care au acordat îngrijiri medicale pentru trei persoane, fiind ulterior transportate la spital. În prezent, a fost deschis un dosar penal pentru distrugere din culpa, în baza art 255, alin. 1 si 2 din Codul penal, în care se efectuează cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea”, a transmis IPJ Vâlcea într-un comunicat.