„Au interzis” la centura Târgu-Jiului: Orașul Țicleni și 11 sate din Comuna Dănești – Gorj

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!

„Au interzis” la centura Târgu-Jiului: Orașul Țicleni și 11 sate din Comuna Dănești – Gorj

Au interzis la centura Tg-jiului

Comuna Dănești, din județul Gorj, se confruntă cu o situație neașteptată și controversată. Locuitorii celor 11 sate din comună sunt privați de acces la noua variantă ocolitoare a municipiului Târgu Jiu. Această decizie a autorităților a stârnit nemulțumire și îngrijorare în rândul comunității.

Ce se întâmplă?

După mai multe modificări ale proiectului inițial și termene de finalizare depășite cu anii, construcția drumului de centură al municipiului Târgu Jiu a ajuns la un stadiu de realizare de 70-80%. Cu toate acestea, locuitorii din comuna Dănești nu vor beneficia de acces direct la această rută vitală. Ocolitoarea, care ar trebui să fluidizeze traficul, să reducă aglomerația în orașul Tg-Jiu și să ofere oportunități de dezvoltare zonei metropolitane, pare să fie îngrădită pentru cei din Dănești.

NU VOR AXISTA PUNCTE DE ACCES LA BUCUREASA și BOTOROGI .

Pentru a avea acces la drumul de centură dinspre Dănești, toți șoferii care tranzitează zona, va trebui să intre în Târgu-Jiu, să străbată tot orașul pentru a ajunge la un punct de acces spre centură.

Această situație afectează nu doar locuitorii din Dănești, ci și pe cei din Orașul Țicleni, pentru că deși se anunță modernizarea drumului Țicleni-Târgu Jiu, nici acest drum nu va avea acces la centură. Frustrarea și nemulțumirea cresc, iar autoritățile trebuie să găsească soluții urgente pentru a asigura conectivitatea și dezvoltarea armonioasă a întregii regiuni. Fără acces la centura Tg-jiului, locuitorii se confruntă cu dificultăți în a ajunge în alte zone. Drumurile secundare sunt adesea aglomerate și nu oferă aceeași eficiență ca ocolitoarea modernizată. Orașul Țicleni și Comuna Dănești pot pierde oportunități economice din cauza lipsei de conectivitate. Accesul facil la infrastructura modernizată este crucial pentru dezvoltarea economică.

Impactul asupra traficului și calității vieții:

1. Trecerile de nivel de cale ferată: Cele două treceri de nivel de cale ferată din zona Ana Ipătescu au devenit puncte critice de congestie. Accesul la centură ar fi permis ocolirea acestor puncte, reducând astfel traficul infernal.
2.Fără acces la centură, timpul de călătorie se prelungește, afectând atât locuitorii, cât și transportul de marfă. Orasul Țicleni și Comuna Dănești are nevoie de conexiuni rapide și eficiente pentru a se dezvolta.

Oamenii se simt nedreptățiți și ignoranți. Semnalele de alarmă trase de Emi TV, în repetate rânduri, nu au fost luate în considerare de autorități, ceea ce alimentează frustrarea. Autoritățile trebuie să găsească soluții urgente.

Concluzie:

Este timpul să fie corectată această nedreptate! Comuna Dănești nu poate fi lăsată în afara progresului regional!