Atac dur la adresa senatorului PSD, Cristi Rujan. Pecingină: ” Rujan, analfabet funcțional din punct de vedere economic”

Deranjat de afirmațiile senatorului PSD, Cristi Rujan, din conferința de joi a organizației județene, parlamentarul Gheorghe Pecingină și-a exprimat, dur, nemulțumirea față de acesta.
“Când ești doar un politruc și așa rămâi, faci declarații precum cea a PSD-istului Cristinel Rujan care a spus astăzi, că prețurile materialelor de construcții sunt crescute artificial pentru a fi astupate găurile din economie. Această afirmație nu face decât să demonstreze că Rujan este, la fel ca Ciolacu, analfabet funcțional din punct de vedere economic.
Dacă ar avea elementare noțiuni de economie sau s-ar informa înainte de a deschide gura, senatorul ar cunoaște faptul că principalele cauze ale creşterii de preţ la materialele de construcții sunt determinate în primul rând de revenirea diferenţiată a cererii post-pandemice în frunte cu China, lucru care s-a suprapus peste stocurile mici datorate unei producţii reduse în perioada pandemică şi nu în ultimul rând din cauza unei presiuni inflaţioniste puternice datorate unor politici macroeconomice din SUA, dar şi din Uniunea Europeană. Senatorul de Gorj ar știi, totodată, că în România se importă masiv materiale de construcții, iar prețurile sunt determinate de cele ale materiei prime și materialelor din țările producătoare.
Dacă n-ar fi doar politruc și și-ar face cu responsabilitate treaba, ar știi că la Ministerul Dezvoltării a fost inițiat un grup de lucru și că premierul Florin Cîțu așteaptă un memorandum și o soluție, fiind chiar dispus la renegocierea unor contracte publice de investiții deja semnate.
Creșterea prețurilor la materialele de construcții este o realitate cu care se confruntă nu doar România, ci întreaga Uniune Europeană, iar Guvernul Cîțu a demarat deja proceduri pentru găsirea unor soluții în vederea minimalizării efectelor acestor creșterii înregistrate la nivel mondial”, a postat Gheorghe Pecingină pe Facebook.
Contactat de reporterii EmiTv, senatorul Rujan nu a dorit sa comenteze.