Ample manifestări de Ziua Olteniei la Craiova

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!
PUBLICITATE EMI TV

Ziua Olteniei, marcată pe 21 martie, când Tudor Vladimirescu intra, în anul 1821, cu pandurii în inima Bucureştiului, a fost sărbătorită, marţi, la Craiova cu expoziţii de pictură, fotografie, documente şi spectacol de tradiţii, organizate de primăria municipiului în parteneriat cu Consiliul Judeţean Dolj.

Evenimentele au fost deschise la Muzeul de Artă – Centrul Constantin Brâncuşi de oficialităţile locale care au evocat istoria, tradiţiile şi personalităţile regiunii, referindu-se însă şi la proiectele în derulare, dar şi la cele care vor urma.

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a afirmat că în 2017 a fost votată o lege în Parlamentul României după ce s-a hotărât că această regiune „aparte” are nevoie de o zi a ei care să se sărbătorească anual în jurul datei de 21 martie, momentul când Tudor Vladimirescu a intrat în Bucureşti.

De 6 ani, la Craiova, este marcată Ziua Olteniei pe 21 martie.

Tot la Muzeul de Artă – Centrul Constantin Brâncuşi a fost deschisă şi expoziţia „Craiova de altădată” care cuprinde imagini cu atmosfera oraşului în perioada Belle Epoque şi în prima jumătate a secolului al XX-lea, cu Parcul „Nicolae Romanescu” – de la construcţie şi până în prezent, dar şi imagini citadine, de epocă cu Palatul de Justiţie, Piaţa Nouă, Calea Unirii sau Banca Comerţului. Expoziţia rămâne deschisă publicului până duminică, 26 martie.

INMELCON PROD S.A ANGAJEAZĂ !!!SALARII ÎNTRE 800 ȘI 1200 EURO / LUNĂ