Alexandru Rafila, despre valul șase de COVID-19

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!

Numărul în creștere a cazurilor de covid-19 face ca autoritățile din România să fie precaute. În acest moment, peste 4000 de noi cazuri de Sars-Cov-2 au fost raportate. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății,  făcut noi precizări privind evoluția pandemie.

„Cifrele sunt in crestere de la saptamana la saptamana. In fiecare saptamana se dubleaza numarul de cazuri. Nu vrem sa ingrijoram pe nimeni, dar trebuie sa stim. Astazi au fost peste 4000 de cazuri de covid-19, numarul de persoane internate este in jur de 1400, la ATI sunt 86 de persoane, niciun copil. Decese au fost 8 în ziua precedentă. Cifrele sunt in crestere. In urma cu o saptamana aveam circa 1000 de persoane internate. Cifrele vor creşte, in mod evident. Aceasta crestere va continua circa 4-5 saptamani, după care se va stabiliza şi speram ca odata cu inceputul toamnei sa intram pe un trend descendent”, a declarat ministrul Sănătăţii la România Tv.

Deşi numărul infectărilor este în creştere, ministrul Sănătăţii nu consideră necesară impunerea de noi restricţii.

„Eu, personal nu cred ca se va ajunge la restrangerea activitatilor publice. Cred ca aceste valuri care vor mai aparea nu vor duce la sufocarea sistemelor de sanatate cum s-a intamplat în primele valuri ale pandemiei. Nu are rost sa opresti activitatile economice si sociale, nu are rost sa inchizi şcolile.  Mască recomand, nu ca obligativitate. În unitățile sanitare, da. Am rugat toți șefii unitățlilor sanitare să utilizeze masca. La nivelul populației, cred că este clar, am văzut deja oameni care poartă mască”, a mai declarat Alexandru Rafila.