Ajutor de stat pentru CEO

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!
PUBLICITATE EMI TV

Guvernul a adoptat Ordonanța de Urgență pentru modificarea  Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 21/2021 pentru aprobarea acordării  unui ajutor de stat de restructurare  Societății ”Complexul Energetic Oltenia”- SA. Ministerul Finanțelor va aloca sub forma de grant,  la solicitarea Ministerului Energiei, suma de 664.106 mii lei.

Suma destinată CEO are o țintă precisă. Astfel, plata certificatelor de CO2 este parte a Planului de restructurare și neplata acestora conduce la compromiterea planului și reforma în producerea energiei electrice precum și întregul proces de decarbonare și tranziție către neutralitatea climatică.
Împrumutul se acordă în lei din venituri rezultate din privatizare înregistrate în contul curent în valută deschis la Banca Naţională a României, prin derogare de la prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 113/2006 privind înfiinţarea Fondului naţional de dezvoltare, aprobată prin Legea nr. 186/2008.
Rata dobanzii care se va acorda împrumutului, rămâne fixă pe toată durata de derulare a acestuia și se situează la nivelul de 1,25% pe an, fiind egală cu rata dobânzii de politică monetară stabilită de Banca Națională a României și practicată de Ministerul Finanțelor pentru imprumuturile acordate din disponibilitățile Trezoreriei Statului, în conformitate cu prevederilor O.U.G. nr.146/2002 privind formarea și utilizarea resurselor derulate prin Trezoreria Statului.
Cu o putere disponibilă de 3570 MW, Complexul Energetic Oltenia este principalul producător de energie din România și contribuie la asigurarea securității energetice naționale, în principal în momentele extreme de secetă prelungită sau în perioade de iarnă cu temperaturi scăzute, perioade în care aportul adus de centralele pe cărbune în structura producției a crescut până la aproape 35%.

Articol Cornel Șomîcu

INMELCON PROD S.A ANGAJEAZĂ !!!SALARII ÎNTRE 800 ȘI 1200 EURO / LUNĂ