A murit Rona Hartner

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!

A murit Rona Hartner

A murit Rona Hartner
A murit Rona Hartner

Actrița Rona Hartner a murit joi. Actrița în vârstă de 50 de ani fusese diagnosticată cu cancer la plămâni și creier. Seara trecută, sora ei, a anunțat pe pagina de Facebook a acesteia că actrița „își trăiește ultimele clipe”.

„Bună seara la toată lumea, Sunt Rinda, sora Ronei. Vă scriu să vă cer gânduri bune și rugăciuni pentru sora mea care își trăiește ultimele clipe. Ne scuzați dacă nu răspundem la mesaje, în aceste clipe dificile, vrem să fim cu ea și cu fetița ei. Dumnezeu să-i aline suferința și să o primească la el”.

Rona Hartner a fost una dintre cele mai iubite și apreciate actrițe de la noi din țară. La doar 50 de ani, aceasta reușise să câștige lupta cu cancerul la colon, însă la scurt timp boala a recidivat și a fost, din nou, diagnosticată cu cancer, de această dată la plămâni și creier.

Artista s-a născut la 9 martie 1973, în Bucureşti. A urmat cursurile Şcolii Germane „Herman Oberth” din Bucureşti (1979-1991), iar din 1992 a început cursurile la Academia de Teatru şi Film din Bucureşti, potrivit cinemagia.ro.

În 1996 l-a întâlnit pe regizorul francez Tony Gatlif, care era în căutarea unei actriţe pentru filmul „Gadjo Dilo” („Străinul nebun”), ce se filma în România, ea primind rolul de actor principal şi interpret al melodiilor din film, potrivit site-ului amintit. Acest rol i-a adus mai multe premii, la diferite festivaluri, precum „Leopardul de bronz” (Premiul special pentru interpretare) la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno, precum şi o nominalizare la premiile Cesar.

Rona Hartner s-a stabilit în Franţa de peste 20 de ani.