9 ani de la cumplita tragedie din Clubul Colectiv
9 ani de la cumplita tragedie din Clubul Colectiv

Pe 30 octombrie, se împlinesc 9 ani de la cumplitul incendiu de la Colectiv, în urma căruia 64 de tineri şi-au pierdut viaţa, iar alte 160 de persoane au fost rănite şi au avut nevoie de spitalizare.
Un incendiu a izbucnit în seara zilei de 30 octombrie 2015 la Club Colectiv, situat în str. Tăbăcarilor nr. 7, sectorul 4 din Bucureşti, unde trupa „Goodbye To Gravity” susţinea un concert de lansare a unui nou album. Potrivit martorilor, incendiul a izbucnit din cauza unor artificii aprinse în timpul concertului, extinzându-se rapid la tavan.
În cursul nopţii de 30/31 octombrie 2015, Ministerul Afacerilor Interne anunţa că, în urma incendiului de la clubul Colectiv, 27 de persoane au murit şi 162 de persoane rănite au fost transportate la spitalele Floreasca, de Arşi, Elias, Militar, ”Sf. Pantelimon”, Judeţean Ilfov, ”Sf. Ioan”, ”Bagdasar-Arseni”, Municipal, Colţea, ”Marie Curie” şi „Grigore Alexandrescu”. Ulterior, 34 dintre răniţi au fost transferaţi la clinici medicale din Austria, Belgia, Olanda, Germania, Marea Britanie, Norvegia, Israel şi Elveţia.
Au trecut nouă ani de la tragicul incendiu din clubul bucureștean Colectiv și încă nu avem un spital nou pentru tratarea marilor arși, deși, potrivit promisiunilor guvernanților, până acum ar fi trebuit să funcționeze trei centre noi în țară: la Timișoara, Tg.Mureș și București. Între timp, în fiecare an, România trimite în străinătate zeci de pacienți cu arsuri grave, iar pentru tratarea lor plătește sute de mii de euro.
Doisprezece miniștri și interimari au fost la conducerea Ministerului Sănătății după incendiul din clubul Colectiv. Toți au promis centre pentru tratarea marilor arși.
În prezent, România are în jur de 30 de paturi pentru arși, în mai multe spitale din țară, spune șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. Când toate locurile sunt ocupate, pacienții sunt transferați în străinătate.
