6 proiecte rutiere si 2 proiecte feroviare pentru Oltenia

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!

 

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii Catalin Drula a anunțat că vrea să elimine disparitatile dintre regiunile tarii si sa asigure infrastructura moderna in toata Romania. Cătălin Drulă precizează că a venit si rândul Olteniei să se dezvolte cu 6 proiecte rutiere si 2 proiecte feroviare, unele aflate in lucru, altele la stadiul de proiect.

Vorbim despre lucrarile de infrastructură pentru Drumul expres Craiova – Târgu Jiu, Drumul expres Craiova – Pitesti, Centura municipiului Tg. Jiu, Drumul rapid Craiova – Lugoj, Centura Craiova Sud, DN 66, si de lucrarile de cai ferate pentru Bucuresti – Craiova si Craiova – Caransebes.
Deocamdată a avut loc semnarea contractului pentru proiectarea studiilor geotehnice, arheologice, topografice, de mediu, avize, acorduri, autorizatii pentru drumul expres Craiova – Targu Jiu (cu o lungime de circa 100 km). Contractul valoreaza 20 de milioane de lei si beneficiaza de finantare europeana, iar durata acestuia este de 24 de luni (14 luni studiu de fezabilitate, 3 luni autorizatie de construire, 3 luni proiectul tehnic, 4 luni pregatirea documentatiei pentru licitatia de executie).
A luat startul lucrarile la inceputul lui martie pentru centura Tg-Jiu. Pentru acest proiect mult intarziat, unde lucrarile au fost abandonate la 40% stadiu fizic in urma rezilierii din 2018 a contractului anterior, ordinul de incepere a lucrarilor a fost emis in februarie. Anul viitor, conform contractului, cei 20 de km ai centurii vor fi gata.

Articol Cornel Șomîcu