2023 se va înscrie pe lista celor mai călduroşi ani măsuraţi vreodată

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!
PUBLICITATE EMI TV

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, a declarat, marţi, că 2023 se va înscrie pe lista celor mai călduroşi ani măsuraţi vreodată şi a subliniat, în context, că protejarea mediului reprezintă o „responsabilitate colectivă”, în vederea unui viitor „sigur şi prosper” pentru toţi cetăţenii.

„Consultându-mă cu colegii mei de la Administraţia Naţională pentru Meteorologie, se pare că şi 2023 se va înscrie în lista celor mai călduroşi ani pe care i-am putut măsura şi evalua vreodată. Acum trei zile, pe 21 octombrie, am avut cea mai călduroasă zi, respectiv, 35 de grade în România”, a spus ministrul, în cadrul evenimentului „Schimbări climatice şi dezvoltare: perspective pentru România”, desfăşurat la Palatul Cotroceni.

Fechet a menţionat că Raportul de ţară privind clima şi dezvoltarea, realizat de către Banca Mondială în colaborare cu instituţiile statului român, reprezintă „o radiografie complexă a vulnerabilităţilor climatice ale României şi un ghid pentru politicile publice” necesare pe mai departe. Totodată, a remarcat că unele date prezentate sunt îngrijorătoare.

„Unele date prezentate sunt îngrijorătoare: inundaţiile care devin tot mai frecvente şi pun în pericol sănătatea şi bunăstarea populaţiei, valurile de căldură şi secetă care ameninţă agricultura – un sector important şi de subzistenţă pentru foarte mulţi români”, a spus ministrul.

El a reamintit că Ministerul Mediului şi-a propus investiţii în infrastructura de apă, în sisteme moderne de irigaţii şi măsuri de protecţie împotriva inundaţiilor. Alte obiective sunt sprijinirea comunităţilor vulnerabile în vederea adaptării la schimbările climatice şi asigurarea accesului la energie. Ministrul a subliniat importanţa colaborării între instituţii, dar şi la nivelul Uniunii Europene, pentru gestionarea provocărilor generate de schimbările climatice.

INMELCON PROD S.A ANGAJEAZĂ !!!SALARII ÎNTRE 800 ȘI 1200 EURO / LUNĂ