140 de ani de la înfiinţarea învăţământului militar preuniversitar în Craiova

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!

 

Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Craiova a  marcat, la începerea noului an şcolar, şi 140 de ani de la înfiinţarea învăţământului militar preuniversitar în Craiova.

Instituția de învățământ militară a avut rezultate școlare foarte bune în ultimii ani. La examenul de bacalaureat de anul acesta procentul de promovare a fost de 100%, cu media generală 8,67, Colegiul alăturându-se instituţiilor de învăţământ preuniversitar de renume din România, cu rezultate de excepţie, iar absolvenţii au devenit studenţi în academiile de învăţământ militar.

Conform tradiţiei, cei 121 de elevi din clasa a IX-a, dintre care 37 de fete, au rostit legământul „Eu, elev…, mă leg să învăţ carte, să-mi oţelesc braţul şi inima, spre a sluji cu destoinicie patria şi Armata României! Aşa să-mi ajute Dumnezeu!” şi s-a cântat imnul Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu”.

La festivitate a participat şi şeful Statului Major al Apărării (SMA), generalul-locotenent Daniel Petrescu, care a înmânat diplome de merit personalului militar conferite de SMA cu ocazia împlinirii a 140 de ani de la înfiinţarea colegiului. Au fost conferite embleme de onoare din partea Comandamentului Comunicaţiilor şi Informaticii, Medicinei Militare şi embleme de merit ale Statului Major al Forţelor Terestre, înmânate de comandantul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, colonelul Constantin Nicolaescu.