Vom avea și a treia vaccinare

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!

Pfizer și BioNTech au anunțat că au demarat un studiu care să testeze pe oameni dacă o a treia doză a vaccinului lor anti-COVID-19 poate oferi protecție suplimentară împotriva noilor variante ale coronavirus, semn că e nevoie de vaccinare, rapel și al treilea vaccin.

Cele două companii au afirmat în această săptămână că au început un studiu pentru a vedea dacă o a treia doză a vaccinului anti-Covid dezvoltat de acestea va crește eficacitatea sa împotriva noilor variante ale coronavirusului precum cea depistată inițial în Africa de Sud.

Pfizer și BioNTech au afirmat că se află în discuții cu autoritățile de reglementare din SUA și Europa pentru a studia o versiune modificată a vaccinului lor proiectată să protejeze împotriva variantei descoperite în Africa de Sud.

Atât vaccinul Pfizer-BioNTech cât și cel dezvoltat de Moderna au părut să genereze un răspuns imunitar mai slab la tulpina descoperită în Africa de Sud, la fel ca alte vaccinuri aflate în stadii avansate de dezvoltare.

Vaccinul Pfizer-BioNTech a fost autorizat pentru prima dată în Statele Unite după ce un studiu global la care au participat 44.000 de persoane a găsit că acesta are o eficacitate de 95% în a proteja împotriva cazurilor simptomatice de COVID-19.