Rujan: PSD se concentrează pentru protejarea sănătății, a locurilor de muncă şi a economiei.

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!

PSD are ca obiectiv principal siguranța locurilor de muncă

Cristinel Rujan, vicepreședinte al Consiliului Județean Gorj și candidat la Senat, spune că PSD se concentrează pentru protejarea sănătății, a locurilor de muncă şi a economiei. Programul de Guvernare, Muncă şi Demnitate Socială propus de PSD are ca obiectiv principal siguranţa locurilor de muncă.

Liderul social-democrat gorjean spune că salariul minim brut, spre exemplu, va avea o creștere de 57% în următorii patru ani – ținta fiind 3.500 de lei. PSD are un program țintit și pentru stimularea angajării șomerilor. În cazul muncitorilor calificați este prevăzut un stimul de inserție de 50% din salariu, cu acordarea unui salariu de minim 3.000 lei brut și menținerea salariatului cel puțin un an după finalizarea acordării stimulului. În cazul muncitorilor necalificați este prevăzut un stimul de inserție de 60%, un salariu cu 10% mai mare decât salariul minim brut aflat în plată, plus condiția menținerii salariatului cel puțin un an după finalizarea acordării stimulului.
Cristinel Rujan vorbește și despre programele de creare de locuri de muncă prin injecții financiare în zone economice cheie, ajutorul de stat de 100.000 de euro pentru fiecare companie care înființează locuri de muncă în zone cu șomaj ridicat, primele de instruire și vouchere de reconversie profesională pentru firme (salarizarea ulterioară calificării nu poate fi mai mică de 3000 lei brut pentru anii 2021-2022) sunt și ele doar o parte din soluția gândită de PSD pentru repararea stricăciunilor generate de PNL.
” Cred cu tărie că țara noastră are nevoie de măsuri eficiente în ceea ce priveşte calitatea vieţii oamenilor. PSD oferă fiecărui român siguranţa unui loc de muncă, prevenind astfel şomajul, prin realizarea unui program ce are ca principal obiectiv crearea locurilor de muncă prin injecții financiare în zonele economice cheie şi acordarea ajutoarelor de stat pentru noi locuri de muncă. Bineînțeles, așa va fi posibilă creșterea salariului minim și a veniturilor românilor, ceea ce va conduce spre o etapă de dezvoltare economică considerabilă în următorii ani”, a declarat Cristinel Rujan pentru EMI TV.