Rujan: Guvernul nu face față crizelor din sănătate, economie și educație

Invitat al emisiunii ”PANORAMIC” de la EMI TV, senatorul de Gorj Ion Cristinel Rujan a spus că România merge într-o direcție greșită de vreme ce Guvernul nu poate gestiona cu succes crizele sanitară, economică și educațională. De asemenea, planul Guvernului, de a vaccina aproximativ 10,4 milioane de români, până în toamnă, se prefigurează a fi un mare eșec.
Într-un interviu acordat jurnalistului Cornel Șomîcu, senatorul PSD Ion Cristinel Rujan spune că Puterea gestionează haotic țara și toate obiectivele anunțate vor fi sortite eșecului. Un prim exemplu este chiar vaccinarea care se desfășoară cu mare dificultate. ”Guvernul ne îndeamnă să ne vaccinăm, în fiecare zi, prin spoturi realizate cu personalități din domeniul medical. Românii chiar vor să se vaccineze doar că și cei hotărâți să se vaccineze anti-Covid, au probleme fie în a se înscrie pe o platformă care funcționează cu întreruperi, fie dau peste centre de vaccinare nefuncționale sau care nu dețin suficiente doze de vaccin în stoc.
În aceste condiții, obiectivul Guvernului, de a vaccina aproximativ 10,4 milioane de români, până în toamnă, se prefigurează a fi un mare eșec.”, a declarat senatorul de Gorj.
Parlamentarul PSD spune că România se confruntă cu trei mari crize -economică, sanitară și în educație- pe care Executivul nu are capacitatea să le gestioneze. ”Nu testăm și nu vaccinăm cât este necesar, nu ajutăm economia să își revină decât din vorbe iar elevii nu merg la școală ca în alte țări din Uniunea Europeană.”, a spus senatorul Ion Cristinel Rujan.