România are bugetul pe anul 2021

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!

Cu o întârziere de mai bine de două luni față de prevederile legale în vigoare, Parlamentul a votat legea bugetului de stat, cu 234 de voturi „pentru” și 170 de voturi „împotrivă”. Legea bugetului a trecut de Parlament fără amendamente, toate cele peste 3.600 depuse de PSD fiind respinse de Coaliție. Cu 254 de voturi „pentru” și 128 „împotrivă” a fost adoptat și bugetul asigurărilor sociale de stat.
Parlamentul a votat legea bugetului de stat și legea bugetului asigurărilor sociale pentru anul 2021. Cele două legi vor merge la promulgare, dacă nu vor fi contestate de opoziție la Curtea Constituțională.
„Este o premieră când bugetul trece fără niciun amendament. Arată că suntem o coaliție unită, puternică, pregătită să reziste 4 ani(…). Am bazat acest buget pe investiții record și reformă. Reformă de care toți au fugit și este momentul să o facem. Acest buget forțează reforma”, a mai declarat premierul Florin Câțu.
„Cele două zile au dovedit un lucru foarte clar. Există o majoritate stabilă, o coaliție care și-a propus să facă reforme. România are buget, din acest moment începe mare provocare ca acele proiecte de care vorbim de 30 de ani să înceapă să devină realitate”, a declarat și președintele USR, Dan Barna.
Parlamentarii de Gorj și-au dat votul după cum sunt așezate partidele pe eșichierul politic, 4 voturi (PNL-USR) au fost ”PENTRU” și 3 voturi (PSD) ”ÎMPOTRIVĂ”.