Proiect: Gratuități pentru elevi la evenimente culturale și sportive

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!
PUBLICITATE EMI TV

Elevii ar putea beneficia de gratuitate pentru accesul la muzee, concerte, spectacole de teatru, operă, film, la alte manifestări culturale şi sportive organizate de instituţii publice, în limita bugetelor aprobate, prevede o propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii învăţământului preuniversitar nr.198/2023, depusă la Parlament.

Potrivit legislaţiei actuale, elevii beneficiază de tarife reduse cu minimum 75% pentru accesul la muzee, concerte, spectacole de teatru, operă, film, la alte manifestări culturale şi sportive organizate de instituţii publice, în limita bugetelor aprobate.

Propunerea legislativă mai prevede ca elevii români din afara graniţelor ţării, bursieri ai statului român, să beneficieze de gratuitate pentru accesul la muzee, la concerte, la spectacole de teatru, de operă, de film, precum şi la alte manifestări culturale şi sportive organizate de instituţii publice, pe teritoriul României. În prezent, elevii români din afara graniţelor ţării, bursieri ai statului român, beneficiază de o reducere de 75% pentru accesul la instituţiile şi manifestările menţionate.

Propunerea legislativă, iniţiată de deputaţi de la PSD, UDMR, din grupul parlamentar al minorităţile naţionale, precum şi de senatori şi deputaţi USR, se află în dezbatere publică la Camera Deputaţilor, până la data de 13 noiembrie, Senatul fiind for decizional.

INMELCON PROD S.A ANGAJEAZĂ !!!SALARII ÎNTRE 800 ȘI 1200 EURO / LUNĂ