Primarul cere Centrul de vaccinare la Turburea

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!

Invitat la emisiunea PANORAMIC de la EMI TV, primarul de Turburea-Ion Bîrcă-a propus ca această comună să beneficieze de un centru propriu de vaccinare. Edilul de la Turburea spune că localitatea dispune de cel mai modern Centru de Permanență din județ care ar putea să fie transformat în centru de vaccinare. Începând din 15 ianuarie a.c., locuitorii din Turburea trebuie să meargă 28 km, până la Tg-Cărbunești, pentru vaccinare.

Primarul comunei Turburea, Ion Bîrcă, propune autorităților sanitare județene un centru nou de vaccinare cu sediul în comună. Edilul din Turburea spune că există personal calificat și un spațiu corespunzător, comuna dispunând de cel mai bine dotat Centru de Permanență din județ. Autoritățile ar putea asigura și transportul pentru persoanele în vârstă în și de la centru de vaccinare. Aici ar putea fi arondate și alte localități ca Aninoasa, Căpreni, Vladimir, Țânțăreni ș.a.
Inițial, cetățenii din Turburea fuseseră repartizați la centrul de vaccinare din Stoina, adică la 60 de km distanță, dar după discuții la Consiliul Județean Gorj și DSP s-a optat pentru varianta Tg-Cărbunești, oraș aflat la 28 km de Turburea. Ion Bîrcă spune că le va fi greu locuitorilor în vârstă să ajungă și la acest centru iar cea mai bună variantă este tot localitatea de domiciliu pentru succesul operațiunii de vaccinare. De asemenea, primarul Ion Bîrcă este dispus să se vaccineze primul din comună pentru succesul operațiunii.
Primarul din Turburea a ținut să remarce gestul președintelui Klaus Iohannis și al premierului Florin Cîțu de a se vaccina public în aceste zile pentru a da un exemplu celor nehotărâți.

Articol: Cornel Șomicu