Polovragi, locul unde se împletește istoria și tradiția

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!

Comuna Polovragi este una dintre cele mai frumoase și vechi comunități gorjene. Aici istoria se împletește cu tradiția, grație primarului din localitatea, Gheorghe Epure.

Aflându-se la al doilea mandat,  Gheorghe Epure demonstrează că este un primar devotat reușind să scoată în evidență frumusețile acestor locuri, istoria străveche dar și frumoasele gospodării sau pensiuni care își așteaptă turiștii în orice anotimp.

,,Trebuie să vă spun că am preluat un proiect pe fonduri guvernamentale, PNDL 2 ce constă în asfaltarea a 8 km de drum pe care l-am dus la bun sfârșit , după acea am făcut o extindere de canalizare a apei menajere pe circa 2 km, tot pe PNDL 2. Tot pe acest program am construit o grădiniță pentru comunitatea de rudari. Deatfel tot ce am avut de realizat pe PNDL 2 am finalizat. Din fonduri europene, avem un proiect care prevede apă în cătunul de rudari și canalizare în satele Polovragi și Racovița. Alimentarea cu apă în aceste sate este realizată proporție de 90%, urmănd să fie montate apometrele. Canalizarea va fi gata în primăvară, acum executându-se branșamentele către gospodării. În această iarnă se va executa stația de epurare a apei situată în satul Racovița, adică undeva în aval ca să poată prelua apele reziduale ”, a declarat Gheorghe Epure. 

Investițiile realizate de primarul Gheorghe Epure , nu se opresc aici. Acesta a mai executat o grădiniță cu program prelungit și dotarea Căminului Cultural cu instalații de sonorizare în sala de festivități, sala spectacole și sala de repetiții, inclusiv cu oglinzi pentru corectarea poziției a copiilor care urmează lecții de dans, un centru de sonorizare și radioficare în centrul comunei de Târg până la Biserica ,, Sf Dumitru”. Primarul speră că până la sfârșitul anului să inaugureze o nouă biserică cu hramul ,,Sfâtul Nicolae”.
De asemenea, a dotat Ansamblul Folcoric ,, Cheile Oltețului”, achiziționând aproximativ 500 de costume populare din șase zone etnofolclorice ale țării, precum și instrumente muzicale de toate tipurile.

,,În prezent lucrăm pe buget local la construcția unei baze sportive multifuncționale în curtea școlii și unei parcări. Am reabilitat mai multe rigole carosabile în fața Căminului Cultural, la market-urile din zonă, la biserică și la cimitir, la Dispensarul Medical, la primărie. Am încercat, în acest fel să oferim o fluiență circulației de-a lungul Drumului Județean. Am reușit să refacem și biserica veche ,, Sfinții Arhangheli” din satul Racuvița, în curtea căreia am ridicat un praznicar și, tot în acest sat am construit un monument al Eroilor. Am reușit să construim un praznicar în curtea Bisericii ,,Sf. Dumitru” din Polovragi, început pe timpul fostului primar Stefan Făsoescu, investiție care a costat peste un miliard lei vechi. Tot pe buget local lucrăm acum la împrejmuirea Târgului Săptămânal, unde azi se desfășoară Târgul Apicol”, a mai declarat primarul Epure. 

De asemenea, aici, la Polovragi se desfășoară de câțiva ani o tabără de sculptură în lemn, unde vin artiști din toată țara pentru a-și demonstra talentul creativ în ceea ce privesc regii geto-daci, preoții acelor vremuri și multe alte personaje ale timpului.

PUBLICITATE EMI TV