Lege propusă de PNL pentru marcarea Bicentenarului Tudor Vladimirescu

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!
PUBLICITATE EMI TV

În anul 2021 se împlinesc 200 de ani de la Revoluția de la 1821, condusă de Tudor Vladimirescu. Deputatul PNL de Gorj, Dan Vîlceanu, a anunțat că a depus un proiect de lege pentru declararea anului 2021 – Anul „Tudor Vladimirescu”. Proiectul este susținut și de alți parlamentari de Gorj și vizează reabilitarea unor drumuri din zonele Padeș și Vladimir și chiar refacerea parcului cu statuia lui Tudor Vladimirescu din Târgu-Jiu.

Liderul liberal Dan Vâlceanu a declarat presei:„Am depus un proiect de lege pentru declararea anului 2021 – Anul „Tudor Vladimirescu”, ceea ce presupune organizarea mai multor evenimente pe tema Revoluției de la 1821. Revoluția de la 1821 marchează începutul procesului de renaștere națională a României”.
Potrivit informațiilor apărute în spațiul public, proiectul este susținut și de senatorul Florin Cârciumaru. „În cadrul Comisiei pentru Administrație Publică din Senat, am susținut și acordat Raport de admitere pentru propunerea legislativă privind instituirea anului 2021 – „Anul Tudor Vladimirescu” și declararea lui Tudor Vladimirescu și a Ecaterinei Teodoroiu, drept eroi ai națiunii române! Este inițiativa colegului meu parlamentar de la Gorj, Dan Vîlceanu, la care am achiesat și eu fără nicio rezervă”, anunța recent Florin Cârciumaru.
Potrivit informațiilor furnizate de deputatul Dan Vâlceanu, Guvernul Orban a introdus pe lista sinteză a Programului Național „Drumuri de interes local“ reabilitarea drumului județean de la Padeș, a alocat sume Primăriei Vladimir pentru reabilitarea drumului spre Casa Memorială „Tudor Vladimirescu”, iar Primăria Târgu-Jiu va reabilita Parcul „Tudor Vladimirescu” din municipiu.
Se împlinesc în anul viitor 200 de ani din momentul când Tudor Vladimirescu rupea legăturile Munteniei cu feudalismul și ne băga forțat în Epoca Modernă. Fără sacrificiul său, fără reușita sa parțială prin înlăturarea regimului fanariot, probabil că românii ar fi progresat mai greu sau tot secolul XIX al istoriei naționale s-ar fi scris altfel. Revoluția Vladimirescului a zguduit din temelii societatea feudală românească și a sădit semințele generației pașoptiste. Șocant rămâne faptul că multe dintre mesajele de acum două veacuri sunt prezente și astăzi în societatea românească și nu fără temei. Baza mișcării sale a fost județele Gorj și Mehedinți.

INMELCON PROD S.A ANGAJEAZĂ !!!SALARII ÎNTRE 800 ȘI 1200 EURO / LUNĂ