Elevii ar purtea scăpa de măști la orele de sport

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝗲!

Confruntate cu protestele copiilor și părinților, cu probleme medicale înregistrate în mai multe țări din Europa, autoritățile par hotărâte să ia o decizie de normalitate, adică înlăturarea măștii pe timpul efortului fizic. Sunt țări unde o asemenea măsură este luată de ceva timp.

Ministerul Educaţiei merge pe varianta ca masca de protecţie sanitară să nu fie purtată de către elevi în timpul orelor de educaţie fizică, mergând pe modelul practicat de Luxemburg, a anunțat ministrul din acest sector.
Sorin Cîmpeanu a declarat presei că a solicitat o situaţie cu privire la practicile europene referitoare la purtarea măştii de către elevi în timpul orelor de educaţie fizică.„Am cerut o situaţie cu privire la practicile europene. Austria nu solicită purtarea măştii în timpul orelor de educaţie fizică, Belgia, Bulgaria, Estonia, Finlanda, Suedia nu solicită. Franţa, spre exemplu, nu solicită, dar are precizarea că orele de sport se derulează exclusiv în spaţii exterioare. Luxemburg solicită purtarea măştii de la vestiar până la locul în care se derulează activităţile fizice şi mai apoi, după încheierea orei de sport, în care de asemenea nu solicită, portul măştii este obligatoriu de la locul în care s-au derulat activităţile fizice la vestiare”, a explicat ministrul.
Potrivit informaţiilor oficiale de la Comisia Europeană, Sorin Cîmpeanu spune că analizează adoptarea variantei practicate de Luxemburg, o decizie finală urmând să fie luată în urma discuţiilor care vor avea loc cu ministrul Sănătăţii.

Articol: Cornel Șomîcu