Agricultura, prioritate pentru PSD

 

Candidații social-democrați din județul Gorj la Parlament s-au întâlnit cu alegătorii în Piața Centrală din Municipiul Târgu-Jiu. Gorjenii au putut afla astfel amănunte despre programul de guvernare in ceea ce priveste agricultura, axat pe cinci directii strategice.

Cristinel Rujan, candidat PSD Gorj pentru Senat, spune că dacă PSD va câștiga alegerile parlamentare din decembrie și va ajunge la putere, se va concentra pe:
– susținerea corectă și eficientă a sectorului agroalimentar;
– investiții durabile în sectorul agroalimentar;
– producerea hranei suficiente si de calitate pentru români;
– consolidarea producției autohtone pentru asigurarea veniturilor stabile;
– un cadru legislativ coerent, care să susțină activitățile din sectorul agroalimentar.
Social-democrații spun că peste 2 miliarde de euro-fonduri de stat și europene-vor fi direcționate către investiții, astfel: 1 miliard pentru încurajarea activităților în zona montană; 1 miliard pentru sprijinirea agriculturii locale; 100 milioane în granturi pentru sisteme fotovoltaice; 100 milioane în granturi pentru stații de biogaz; 100 milioane pentru susținerea industriei de inputuri: îngrășăminte, produse de protectia plantelor (PPP-uri) etc.
De asemenea, 100 de milioane de euro ar urma să fie alocați pentru promovarea produselor românești, iar alte 40 milioane euro ar putea merge către campanii de informare pentru operatorii din România.